mandag 8. oktober 2007

Alatsinainy androoany

Hei alle saman=) Alatsinainy androoany;)

Nå har eg komt meg til Madagaskar:) Tirsdag 2. oktober drog me til Paris. Me kom der rundt 5 om ettermiddagen. Me tok undergrunnen til sentrum, der såg me litt forskjelligt, blant anna Notre Dame og Eifeltårnet på avstand. På onsdagen drog me til Madagaskar, og kom der om kvelden etter ein 11 timers lang flytur.

Her bur me på et ungdomssenter. Der har me (me 4 norske) eget kjøkken, men felles stue og bad me ein annan familie. Me bur i ein landsby litt utenfor hovudstaden Antananarivao (Tana). Nå har me innføringskurs, og Doktor Daniel og Pastor Barson ledar det. På torsdag og fredag var me i Tana heile dagen, me kjøpte litt bøker og gassiske Biblar. Så åt me, og såg litt av kulturen. Me drar alltid med Taxi-B, ein liten buss full av folk, når me skal til Tana.Det koster rundt 1 kr å ta ein buss, men av og til må me ta 2 busser når me skal til Tana. Eg forstår meg ikkje heilt på det ennå... På lørdag drog me og såg det største universitetet i Tana, etterpå drog me til en dyrepark. Der var det alt frå fuglar, til gidioer (halvaper, finnes bare på Madagaskar), til krokodiller. Me fekk klappa gidioene, det var veldigt kjekt:) Me tok honning på fingeren, så kom dei å slikka det av.

I går var me i kyrkja. Den begynte klokka 9. Me kledde oss alle opp i finkleda våre. Det er ikkje longt å gå, ca 10 minutt å gå. Kyrkje var ferdig litt før klokkå 1. Det var mykje sang i kyrkja. Me frå Norge måtte og komme opp å synga ein sang. Under møtet var det og ein auksjon til inntekt til bygging av kyrkja. Kyrkja er ikkje heilt ferdigt bygga ennå. Då kunne ein kjøpe kaker, snop, grønsaker og poteter. Me kjupte ein pose kokonøtt-snop som ungane til Barson fekk, gulerøtter og poteter.
Når me kom heim frå kyrkja kjupte me ein kylling/høna av ein mann som bur i nærheten. Så tok Ola og Daniel å slakta den, fjerna fjørene og slikt på gassisk vis. Til middag hadde me kylling, gulerøtter og poteter:)

Idag har me hatt litt om kulturen, og så skal me fortsetta med det litt seinare i kveld.

Håpar dokk har det bra i Norge=)

Her er addresså mi;
Marita Vold
Centre FKTLM Sabotsy Namehana, Antanariva 101, Madagascar.
Veldigt kjekt med post;)

4 kommentarer:

Else Jorunn sa...

Kjære Marita og Ola

det er stas å lesa blogg Marita...om aper, er de apene også kalt "lemurer"? I så fall har vi hilst på dem i dyreparken i Kristiansand..

Om Ola som nå har realisert drømmen om å lage hønse-middag fra bunnen av!!

Om gudstjenesten som varer i 3-4 timer og ender med at dere får med dere ingredienser til det neste måltidet den dagen..så praktisk!

Om bussene du ikke helt har grep om enda....

Du skriver så trivelig, Marita!!

Men jeg skjønner at det å sitte med bloggen ikke er attraktivt i den varmen (vi leser tempraturene i Tana bak på Vårt Land, 33 grader igår, varmest av alle stedene som var oppgitt!)og heller ikke lettvint med tilkobling som er til og fra og langsom...

Men jeg har oppdaget at det går jo an å gå inn å lese bloggene til medstudentene deres, Ingrid Karin og Eline...

Hils Inki og si at vi setter pris på fyldig blogg hos henne også!!

Jeg sendte sms til Anita da jeg så at du hadde blogget fra Tana...vi får prøve å holde hverandre oppdatert...

Nå har vi høstferie her og tar det rolig hjemme...

Inga Katrine bestemte seg for å lage frokost til oss tre andre på senga idag, så nå får jeg gå tilbake og gjøre meg klar til å ta imot...

vi er med dere i tanken og følger med... masse lykke til med lite og stort..

Alle her hilser

Klem Elsejorunn

Kjersti Helen og Stian Vadla sa...

Hallo!:) Utrulig spennande å lesa om koss du har det i Madagaskar! Ønske dåkk lykke te, og alt godt! Stå på:) Klem Kjersti Helen

Anita sa...

Hei, her hjemme er det høst. Vi har vært noen dager på hytta. I dag er jeg hjemme med feber og forkjølelse. Håper alt fortsatt står bra til med dere der nede. Kjekt å følge med på bloggene, gleder meg til å se bilder...
Hils Ola masse! Klem fra meg :-)

camilla Strand sa...

Hei Marita & Ola :) Nå va dåkk i Madagaskar ja :) Høres ud såm dåkk har d fint,d e bra, men må sei at d virke som om ein heilt aen kverdag enn dn me leve her i rige Norge. ( Elle eg e jo i ARgentina for øyeblikke då, viss du ikkje har fått me deg d, Remi kom ner i dag, så nå e me på hotel :) Dåkk e tøffe vertfall, virke ikkje som ett lett språk å lera må eg sei :) Lykke t, kosa dåkk masse :)